Ondernemer pur sang ziet volop kansen voor groei van Hellevoetsluis.

De ontwikkeling en verkoop van de kavels op Kickersbloem 3 begint nu goed op gang te komen. De eerste koopovereenkomsten zijn getekend en doordat de bekendheid op gang komt, groeit ook de belangstelling. Ton van der Schelde, commercieel directeur, is tevreden: “Inderdaad, eindelijk wordt het plan nu gerealiseerd. We zijn er eind jaren ’90 mee gestart en we zijn nu samen met de gemeente bezig met het ontwikkelen van het plan en de verkoop van de kavels. Er blijkt een grote behoefte te bestaan aan vestigingsruimte. Bestaande bedrijven in Hellevoetsluis groeien uit hun jasje en willen groter. Maar ook nieuwe ondernemers binnen de regio willen zich settelen.” Het terrein trekt allerlei soorten bedrijven.

Van der Schelde: “Een aantal ondernemers is al slim ingesprongen op behoeften van bedrijven in de regio. Tim Kloos en Maison Makelaardij doen dat door de ontwikkeling van opslagunits. Dat biedt een oplossing nu de garageboxen bij Vermaat weg gaan vallen. Daarnaast gaat Progam mooie luxe bedrijfsunits bouwen waar starters en doorgroeiers zich straks op een prachtige plek kunnen vestigen. Ook het snelgroeiende bedrijf Autopia is op dit moment aan het onderzoeken of ze een mooie vestiging op een goede zichtlocatie kunnen realiseren.” “En we hebben vorige week wederom een overeenkomst getekend,” vertelt Van der Schelde. “Fractievoorzitter van de grootste partij van Hellevoetsluis, IBH, én absolute rasondernemer Rien Kap heeft ook gekozen voor vestiging van zijn bedrijf Voorne Gas op ons terrein.” Rien Kap legt uit waarom hij voor Kickersbloem 3 heeft gekozen: “We gaan met Voorne Gas verder ontwikkelen in duurzaamheid en innovatie en zochten een locatie voor onze derde vestiging. Wij willen er een keurstation voor hergebruik van gasflessen bouwen. De verplichte keuring van flessen is eens in de 10 jaar, voor scheepvaart 5 jaar. Deze keuringen worden nu voornamelijk in het buitenland uitgevoerd en dat willen we in eigen beheer gaan doen. Kickersbloem 3 is dan een hele strategische en geschikte locatie. Het ligt vlakbij de Maasvlakte waar veel behoefte is aan service- en toeleverbedrijven.”

Vanuit zijn politieke visie vindt Rien Kap Kickersbloem 3 een goede ontwikkeling voor Hellevoetsluis: “Het is een groot terrein met verschillende mogelijkheden voor allerlei bedrijvigheid. Grotere, maar ook de kleinere ondernemingen zullen zich er thuis voelen. Het ligt vlakbij industrie. Ook zullen er veel arbeidsplaatsen ontstaan. En doordat het aan de rand van een grote plaats ligt, heeft men geen last van files. Ik zie grote kansen.”

Bekijk het artikel in Groot Hellevoet van 18 april 2018 >>