+31 (0)181 32 10 93 team@kickersbloem3.nl

Opkomst distributiecentra in het voordeel van Kickersbloem 3

Kickersbloem 3 distributiecentra

21 mei 2019

Overal duiken nieuwe distributiecentra op, vooral om de instanthonger van internetshoppers te kunnen stillen. Voor beleggers is een logistieke hal in een weiland nu bijna net zo interessant als een kantoor in The City. 

Logistiek vastgoed niet langer voor de fijnproevers

In Europa groeiden de investeringen in distributiecentra de afgelopen vijf jaar jaarlijks met 13% tot €28 mrd in 2018. ‘Waar logistiek vastgoed nog niet zo lang geleden iets was voor fijnproevers, is het nu zo in trek dat de aanvangsrendementen op sommige plekken vergelijkbaar zijn met die van kantoren in Londen’, aldus Egbert Nijmeijer, senior portfolio manager bij Kempen.

Logistiek vastgoed heeft daarmee volgens Nijmeijer de tegengestelde beweging gemaakt van winkelvastgoed. Waar winkels nu moeite hebben het hoofd boven water te houden, omdat mensen steeds meer online bestellen, floreren de magazijnen juist door deze ontwikkeling.’Vastgoedbeleggers hebben dat goed begrepen en hun investeringen verlegd’, aldus Nijmeijer.

Niet aan snelweg

Inmiddels zijn de eerste kavels op Kickersbloem 3 verkocht. Vorige maand heeft projectontwikkelaar Delta nog 10 hectare gekocht. Delta gaat er samen met de Britse belegger European Logistics Real Estate Partners hoogwaardige magazijnen bouwen. ‘Geen dozen’, benadrukt directeur Rob van den Broek van Delta, die het negatieve sentiment rond de verdozing van Nederland kent. ‘We proberen het ecologisch te doen, met zonnepanelen op het dak. En willen ook daglicht binnen brengen, wat niet gebruikelijk is in logistieke hallen’, aldus Van de Broek.

Kickersbloem is niet direct een logistieke A-locatie. Het terrein ligt weliswaar niet zo ver van de Rotterdamse haven, maar het is niet aangesloten op een snelweg. ‘Dat heeft normaal wel de voorkeur’, zegt Van den Broek van Delta. Kickersbloem heeft echter wel veel arbeidspotentieel in de buurt, wat een pre is volgens de ontwikkelaar. ‘En dit is gewoon een goed marktmoment.’

Dit is een beknopte samenvatting uit een artikel van het Financieele Dagblad. Lees het volledige artikel op de website van het FD of via deze link.

Meer nieuws lezen?

Neem contact op

Bent u benieuwd naar de vestigingsmogelijkheden voor uw bedrijf?
Kom vrijblijvend langs om kennis te maken.

Contactgegevens

Carrouselweg 9
3225 LN Hellevoetsluis

+31 (0)181 32 10 93

© 2017-2021 Bedrijvenpark Kickersbloem 3 | Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid  |  Disclaimer  | Design: lindesigns.