+31 (0)181 32 10 93 team@kickersbloem3.nl

De werkzaamheden gaan beginnen!

3 november 2017

Heeft u het al in de krant gelezen? De schop gaat in de grond op Kickersbloem 3! Als team hebben wij hier met veel enthousiasme naar uitgekeken. Niet alleen voor ons is dit een bijzonder moment. Het is ook fantastisch nieuws voor ondernemers die zich op het bedrijvenpark willen vestigen. Het gebied is naar verwachting medio 2018 bouwrijp. Dan kan de eerste paal in de grond!

De voorbereidingen

De afgelopen jaren zijn we achter de schermen al flink bezig geweest met de voorbereidingen voor de aanleg van het bedrijvenpark. Samen met verschillende adviseurs hebben we bijvoorbeeld de plannen voor de infrastructuur, het ontwerp van de nieuwe brug en het beeldkwaliteitsplan* uitgewerkt. De verschillende fases van het project zijn zorgvuldig uitgestippeld.

De eerste werkzaamheden voor de aanleg van het bedrijvenpark starten met het bouwrijp maken van Fase 1. Dit is het plandeel van Kickersbloem 3 dat als eerste wordt uitgegeven. Fase 1 is 25 hectare groot en zichtbaar vanaf de Kanaalweg en de Ravenseweg. De werkzaamheden starten in de eerste week van november 2017.

De nieuwe brug wordt aangelegd over het Kanaal door Voorne en sluit aan op de Braberseweg. Benieuwd naar de nieuwe brug? Neem hieronder een virtuele rondleiding over de brug  en het terrein. 

Wat is het bouwrijp maken van grond?

Voordat de bouw van bedrijfspanden op het bedrijvenpark kan beginnen, worden de gronden bouwrijp gemaakt. Maar wat betekent “bouwrijp”?

Het bouwrijp maken van de bouwgrond houdt in dat de bedrijfskavels geschikt worden gemaakt om op te bouwen. Dit begint met opruim- en grondwerkzaamheden, waarbij houtopstanden en andere obstakels worden verwijderd. Bestaande watergangen en wegen worden gedempt en opgebroken. De aannemer graaft nieuwe watergangen uit en brengt het maaiveld van de bedrijfskavels op de gewenste hoogte.

Grond voorbelasten

Om te zorgen dat de wegenstructuur in de nabije toekomst niet (ernstig) verzakt, belasten we de wegen voor door extra zand en grond aan te brengen. Door de overhoogte wordt de ondergrond in elkaar gedrukt en verdicht. Dit zorgt voor minimale grondverzakkingen na de aanleg van de weg. Deze voorbelasting moet drie tot vier maanden blijven liggen.

Aanleg riolering en wegen

Nadat de voorbelasting is afgerond, kan de aannemer verder met het aanleggen van de riolering en nieuwe (bouw)wegen in het gebied.

Voorbereidingen aanleg glasvezelnetwerk

Goed nieuws voor onze toekomstige ondernemers! De aanwezigheid van snel en betrouwbaar internet is een belangrijke factor bij het kiezen van een geschikte bedrijfslocatie. Daarom gaat de aannemer ook voorzieningen voor het glasvezelnetwerk -de beste breedbandverbinding- op Kickersbloem 3 aanleggen.

Hoe lang duurt het bouwrijp maken van de grond?

De voorbereiding van de bouwgrond in Fase 1 omvat -zoals hierboven omschreven- veel verschillende werkzaamheden, waaronder het graven van watergangen, opbreken van bestaande wegen, het op hoogte brengen van de bedrijfskavels en het voorbelasten van de wegen. Al deze werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer zes tot acht maanden.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden? Wij praten u graag bij!

 

 

(*) een beeldkwaliteitsplan is een samenhangend pakket van aanbevelingen en richtlijnen voor het versterken van de ruimtelijke kwaliteit in een bepaald gebied

 

 

Meer nieuws lezen?

Neem contact op

Bent u benieuwd naar de vestigingsmogelijkheden voor uw bedrijf?
Kom vrijblijvend langs om kennis te maken.

Contactgegevens

Carrouselweg 9
3225 LN Hellevoetsluis

+31 (0)181 32 10 93

© 2017-2021 Bedrijvenpark Kickersbloem 3 | Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid  |  Disclaimer  | Design: lindesigns.