+31 (0)181 32 10 93 team@kickersbloem3.nl

Bouwcenter Esselink gaat duurzame uitdaging aan op Kickersbloem 3

15 december 2018

Bouwcenter Esselink is een bekende naam in de wijde regio. Het Flakkeese familiebedrijf werd 105 jaar geleden opgericht in Middelharnis door grootvader Cornelis Esselink en onder de bezielende leiding van vaders en zonen die elkaar opvolgden, is het bedrijf uitgegroeid tot een concern met meerdere vestigingen.

In 2010 vestigde Esselink zich in Hellevoetsluis met zijn unieke afhaalconcept. “Dat afhaalconcept hebben we tien jaar geleden uitgedokterd,” aldus Taco van Dieren, directeur. “Door de toename van zzp’ers in de bouwbranche veranderde onze logistieke stroom en kwamen we ruimte tekort. We bedachten een concept waarbij we ons magazijn met verkoopbalie ombouwden tot een magazijn waar klanten op een efficiënte manier zelf hun materialen kunnen inladen.”

Al vrij snel na de start in Hellevoetsluis werd duidelijk dat dit pand niet geschikt was om de groei aan te kunnen. Daarom tekende de heer Van Dieren, zich in voor nieuwbouw op Kickersbloem 3.

“Nieuwbouw betekent dat we weer van nul af kunnen beginnen met een nieuwe uitdaging. Met dit nieuwe pand willen we onderscheidend zijn ten opzichte van onze andere vestigingen,” vertelt de heer Van Dieren enthousiast. “We gaan bouwen voor de lange termijn en doen dat volgens de GPR (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn) voor duurzaam bouwen. Daarbij willen we een acht als eindscore halen. De gemeente Hellevoetsluis stimuleert ons daarin en heeft een GRP-expert ter beschikking gesteld om ons te adviseren bij het maken van de juiste keuzes.”

Ook de expertise van de architect is hierbij van groot belang. De heer Born, directeur architectenbureau Born, licht toe: “In ons ontwerp houden we rekening met de slimme systemen, zoals zonnepanelen op het dak en de plek voor de warmtepompen. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor een duurzame uitstraling. Dit wordt bereikt door de juiste materiaalkeuzes. De mensen van Esselink hebben daar zelf uiteraard al heel veel verstand van vanuit hun eigen professie, maar toch hebben wij hen kunnen verrassen met ons ontwerp door de combinatie van diverse materialen, zoals hout en metaal.”

Bouwcenter Esselink hoopt tijdens de bouwvak in augustus 2019 te verhuizen. In maart gaat de eerste paal de grond in. De heer Van Dieren: “Een nette uitstraling is inmiddels ons handelsmerk geworden. Kickersbloem 3 wordt een mooi en keurig bedrijvenpark, waar wij dan ook graag ons pand zien staan.”

Dit artikel verscheen in december in Groot-Hellevoet. Bekijk de volledige pagina hier.

Meer nieuws lezen?

Neem contact op

Bent u benieuwd naar de vestigingsmogelijkheden voor uw bedrijf?
Kom vrijblijvend langs om kennis te maken.

Contactgegevens

Carrouselweg 9
3225 LN Hellevoetsluis

+31 (0)181 32 10 93

© 2017-2021 Bedrijvenpark Kickersbloem 3 | Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid  |  Disclaimer  | Design: lindesigns.