+31 (0)181 32 10 93 team@kickersbloem3.nl

AD: ‘Bedrijven in de rij voor Kickersbloem 3’

22 maart 2017

De officiële verkoop van kavels op het nieuwe Hellevoetse bedrijventerrein Kickersbloem 3 gaat pas eind deze maand van start, maar nu al is een groot deel van de kavels al zo goed als verkocht. Het gaat om 13 van de eerste 25 hectare die beschikbaar komt.

Voor het terrein, dat in totaal ruim 90 hectare groot is en ruimte biedt aan 250 bedrijven en ruim 2.500 werknemers, is volgens Peter Kamphuis van het projectbureau Kickersbloem 3 steeds meer belangstelling van ondernemers. ,,Vanuit de regio en zelfs bovenregionaal. Je ziet dat ook distributiebedrijven hun ogen op Kickersbloem 3 laten vallen.”
Nu de crisis voorbij is en de economie weer aantrekt, zijn veel bedrijven onder de rook van Rotterdam namelijk op zoek naar een nieuwe geschikte plek voor hun onderneming. ,,Wij bieden op Voorne-Putten ruimte die aansluit bij de dynamiek van de Rotterdamse haven, zonder de hectiek. We hebben hier rust en ruimte”, legt hij uit.

Innovatiefonds

Bedrijven die zich op het nieuwe terrein vestigen, krijgen ook toegang tot een innovatiefonds. ,,Het bedrijfsleven staat de komende jaren voor een groot aantal veranderingen op het gebied van digitalisering, robotisering en schone energie. Daar willen we op voorsorteren door te investeren in onder meer de aanleg van een glasvezelnetwerk. Ondernemers worden daarnaast geholpen bij het toekomstbestendig maken van hun bedrijf.”

Te denken valt aan het verduurzamen van een bedrijf of het slimmer regelen van het productieproces. Ook zullen voor de ondernemers geregeld themabijeenkomsten worden gehouden over nieuwe trends. ,,Zo komt er bijvoorbeeld een sessie over hoe het personeel van de toekomst eruit ziet.” En hoewel Kickersbloem 3 erg op de toekomst is gericht, zijn ‘supertraditionele bedrijven ook welkom’, benadrukt Kamphuis.

Grondprijzen

De grondprijzen variëren van 220 euro per vierkante meter voor een goede zichtbare plek tot 185 euro voor een standaardplek. Bij het kopen van een grotere kavel, zakt de prijs.

De officiële verkoop start op 30 maart in de bedrijfshal van Den Bakker. Niet toevallig het meest innovatieve bedrijf van Voorne-Putten.

De projectontwikkelaar van Kickersbloem 3 had vorig jaar nog onenigheid met de gemeente Hellevoetsluis over de hoogte van de bijdrage voor de aanleg van de Oostelijke Randweg. De ontwikkelaar vond het bedrag voor deze weg, die wordt aangelegd voor het verkeer van en naar het bedrijventerrein, veel te hoog. Inmiddels is een nieuwe berekening gemaakt en komt dat bedrag een stuk lager uit.

Bron: Algemeen Dagblad 

Meer nieuws lezen?

Neem contact op

Bent u benieuwd naar de vestigingsmogelijkheden voor uw bedrijf?
Kom vrijblijvend langs om kennis te maken.

Contactgegevens

Carrouselweg 9
3225 LN Hellevoetsluis

+31 (0)181 32 10 93

© 2017-2021 Bedrijvenpark Kickersbloem 3 | Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid  |  Disclaimer  | Design: lindesigns.